Dieta cukrzycowa wpisuje się w dbanie o siebie
Dieta przez lata postrzegana była jako narzędzie katuszy, stosowane przez tych, którzy chcą pozbyć się nadwagi. Dlatego tak niechętnie ją stosowano, kojarząc głównie z głodówką, osłabieniem i generalnie nie za ciekawym samopoczuciem. Na szczęście obecnie to się zmienia, coraz więcej członków społeczeństwa zaczyna dostrzegać, że dieta cukrzycowa nie musi być katorgą. Może natomiast dostarczać mnóstwa energii, poprawiając nie tylko wygląd, ale przede wszystkim stan zdrowia i samopoczucia. Jedzenie to paliwo dla organizmu. Jego jakość przekłada się zatem na wydolność ludzkiego organizmu. Spożywane produkty mogą albo go osłabiać, albo wzmacniać. Wbrew pozorom nie trzeba niedojadać, aby być zdrowym. To mit, z którym raz na zawsze należy się rozprawić. Trzeba jeść by mieć siłę. Co więcej, trzeba też jeść, aby chudnąć. Należy jednak sięgać po pełnowartościowe produkty. Składniki, które posłużą do przygotowania posiłków we własnej kuchni. Bez dodatku polepszaczy smaku czy substancji konserwujących.
Najnowsze komentarze